zondag 30 oktober 2011

Jolly en haar pootjes

We wisten al dat Jolly in het nest al wat last van haar pootjes had. Maar we hadden goede hoop dat, met het sterker worden van haar spieren, dit vanzelf over zou gaan. Helaas ging ze steeds slechter lopen en merkten we dat ze steeds meer last van haar voorpoten kreeg. Na onderzoeken in Utrecht werd duidelijk dat Jolly Coronoiddysplasie in haar linker en rechter elleboog had (vergroeingen met losse stukjes bot). Vandaar dat het lopen steeds minder werd.
Op 28 juli is ze aan haar rechterpoot geopereerd. Een paar dagen moest ze met een druk-verband lopen en zich rustig houden, maar Jolly rende al weer snel met druk-verband en al door het huis.
Na de operatie moest ze 4 weken lijn-rust houden. Tja zie dat maar eens voor elkaar te krijgen met een jonge hond..... Maar je kon nog steeds merken dat haar andere poot nog niet goed was. Dus ze deed vanzelf wel rustig aan.
 Voordat haar 2e poot is geopereerd is Jolly eerst nog tijdens onze vakantie in Alkmaar gaan logeren. En op 26 september is haar linkerpoot geopereerd. Tot overmaat van ramp werd Jolly ook gelijk nog loops, dus we hadden een zielig hondje. Aan de andere kant was het wel makkelijk, want ze mocht toch niet los lopen.
 We zijn nu ruim een maand verder. De wondjes zijn goed genezen en we hebben de afgelopen weken heel rustig aan korte stukjes met haar aan de lijn gelopen.
Maar we zien eerlijk gezegd nog weinig vooruitgang met lopen. Ze loopt zelf al heel rustig, en je ziet vaak dat ze ook nog mank loopt. Dit zou door spieren veroorzaakt kunnen worden, maar voor de zekerheid gaan we over 2 weken maar weer naar Utrecht voor onderzoek.
Helaas dus geen lekkere wandelingen langs het strand en het bos in de afgelopen maanden voor Jolly (en voor ons). Maar Jolly blijft wel een heerlijke lieve hond. We spelen nu maar wat vaker (rustige) spelletjes binnen met haar en dat vindt ze geweldig. Ze zal geen KNGF geleidehond worden, maar als ze weer helemaal hersteld is, dan wordt er een lief nieuw gezin voor haar gezocht waar ze als huishond verder kan gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten